16 Mayıs 2022 Pazartesi

SÜTLÜ KADAYIF

 Bursa'nın lezzetleri: Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf... Enfes Bursa lezzetlerinden biri...

Malzemeler (5 kişilik)

  • Tel kadayıf 500 gr.
  • 1.250 gr. Süt (manda sütü)
  • Tereyağı 100 gr. Şeker 750 gr.
  • Ceviz


Yapılışı:

Tepsinin dibine yağ dökülerek sıvanır. Ayrı bir yerde hazırlanan tel kadayıflar tepsiye dizilir. Üzerine tereyağı parçalanarak serpiştirilir.Kadayıf fırına verilir. Kadayıflar fırında kızardıktan sonra dışarıya alınır. Ayrı bir kapta sütümüz şeker ile kaynatılır. Ateşten alınır ve soğutulur. Mümkün olduğu kadar lık bir şekilde aralıklar halinde yavaş yavaş kadayıfların üzerine dökülerek servis yapılır.

Kadayıflar, üzerine ceviz serpiştirilerek servis edilir.

İNEGÖL KÖFTECİ EŞREFTEN BOMBA
"Bomba" olarak isteyin. Sütlü kadayıf üzerine tahin, kaymak ve fındık parçaları ile servis ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ KADAYIF

  Sütlü Kadayıf... Enfes Bursa lezzetlerinden biri... Malzemeler (5 kişilik) Tel kadayıf 500 gr. 1.250 gr. Süt (manda sütü) Tereyağı 100 gr....