16 Mayıs 2022 Pazartesi

Siyah İncir (BURSAYA TESCİLLİ) ve İncir dolması

Bursa Siyahı İncir Fidanı (Dürdane)

Bursa Siyahı İncir Fidanı – Dürdane İnciri


 İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e, 2009’da Bursa’yı ziyaretinde balı ucunda siyah incirler ikram edildi. Yediği bu kadim meyveden çok etkilenen Kraliçe, o tarihten bu yana mutfağına Bursa’nın siyah incirinin gönderilmesini istiyor. Binlerce yıldır Anadolu topraklarında yetişen siyah incir, kraliçeyle birlikte öylesine ünlü oldu ki; 2017’de tescil çalışmaları başlatıldı. 2018’de ise Bursa Siyah İnciri olarak tescillendi. Dünya ise onu “Black Bursa” olarak tanıyor. Bursa’da bugünlerde siyah incir hasadı var. İngiltere’den Hong Kong’a kadar dünyanın pek çok ülkesine gidecek incirler, köylüler tarafından toplanıyor.


İncir Dolması (Bursa Mutfağı) tarifi
İncir Dolması (Bursa Mutfağı) tarifi
İncir Dolması (Bursa Mutfağı) tarifi
Tadı Meyvesinde! Sağlıklı, hafif ve lezzet dolu bir tarifin en pratik yolu: İncir Dolması. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, bağışıklık ve sinir sistemine çok iyi gelen, sağlıklı bir atıştırmalık olan inciri omega-3 zengini ceviz eşliğinde efsane bir tatlıya dönüştürmeye var mısınız?
Malzemeler
10 Adet Kuru İncir
1/2 (Yarım) Su Bardağı Süt
1/2 (Yarım) Su Bardağı Ceviz
1 Adet Çubuk Tarçın
1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Toz Şeker
1/2 (Yarım) Su Bardağı Su
Servis Malzemeleri
Arzu Edilen Kadar Kaymak
Adım 1: Yıkadığınız incirleri sıcak sütte 10 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın.

Adım 2: Üst sert kısımlarını makasla kesin ve üzerlerine ceviz yerleştirin.

Tarifin daha detaylı haline buradan ulaşabilirsiniz:

İncir Dolması (Bursa Mutfağı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ KADAYIF

  Sütlü Kadayıf... Enfes Bursa lezzetlerinden biri... Malzemeler (5 kişilik) Tel kadayıf 500 gr. 1.250 gr. Süt (manda sütü) Tereyağı 100 gr....