16 Mayıs 2022 Pazartesi

Karacabey Soğanı (BURSAYA TESCİLLİ) ve SOĞAN KÖFTESİ

 Bursa'nın Karacabey ilçesinin en çok bilinen ürünlerinden soğan için Türk Patent Enstitüsünden (TPE) "coğrafi işaret" tescili alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 10:05

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karacabey Ovası'nın humuslu ve kolayca işlenebilen verimli topraklardan oluşması nedeniyle lezzetiyle öne çıkan soğanlarına uzun süredir tescil almaya çalıştıklarını söyledi.

Karacabey soğanının ekim alanının son yıllarda azaldığını dile getiren Bertan, ''Bunu tekrar canlandırmak için borsa olarak çalışmaya başladık. Soğanımız her yerde olduğu için coğrafi işaret almaya karar verdik. Türkiye ve Avrupa'da tescil çok önemli bir duruma geldi. Üç yıl önce başvurduk ve mutlu sonucu aldık.'' diye konuştu.


SOĞAN KÖFTESİ (Bursa)
Mürüfe Kırmacı

15 adet orta boy soğan
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 bardak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 bardak et suyu
1 kaşık salça
Yarım paket margarin

Soğanları ince ince doğrayın. Un, yumurta, karabiber, kırmızı biber, kabartma tozu, tuz ve su ile karıştırıp hamur yapın. Yumurta büyüklüğünde 2 cm çapında rulo yapın ve ikişer santim arayla kesin.
Yağlanmış tavaya dizip fırında kızarmcaya kadar pişirin. Daha sonra bir yemek kaşığı salçayı yarım paket eritilmiş margarinle kavurun.
İçine bir bardak su koyun ve tuz ilave edip kabarcık oluncaya kadar kaynatın. Fırından çıkan köftelerin üzerine sıcak sıcak dökün. İkisi de sıcak olarak yenir.
Not: Arzuya göre sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SÜTLÜ KADAYIF

  Sütlü Kadayıf... Enfes Bursa lezzetlerinden biri... Malzemeler (5 kişilik) Tel kadayıf 500 gr. 1.250 gr. Süt (manda sütü) Tereyağı 100 gr....